Krachtvoorwerp maken

In het sjamanisme wordt veelvuldig gebruik gemaakt van krachtvoorwerpen. Dit zijn bezielde voorwerpen die de sjamaan of de practitioner met hun kracht bijstaan in het heilige werk. Krachtvoorwerpen zijn heel persoonlijk, loyaal aan de gebruiker en vol van magische kracht. De krachtvoorwerpen van een sjamaan mogen nooit door een ander aangeraakt worden, laat staan gebruikt. Tenzij er expliciet toestemming wordt gegeven door de betreffende sjamaan die verbonden is met het voorwerp.

Krachtvoorwerpen kunnen o.a. helpen bij:

  • het contact leggen met de spiritwereld
  • healing van de ziel
  • genezing van lichaam en geest
  • soulretrieval
  • het brengen van gebeden naar Spirit
  • het uitvoeren van magie
  • het harmoniseren van bijeenkomsten of de samenleving als geheel


Een krachtvoorwerp kan uiteraard gekocht worden. Er worden fantastische voorwerpen aangeboden. Maar het is ook geweldig om je eigen krachtvoorwerp(en) te creëren. Door zelf je energie in het creatieproces te stoppen wordt jouw verbinding met het voorwerp alleen maar groter. Zelfs als het niet het mooiste ontwerp is dat je ooit hebt gezien, zal je merken dat jouw zelfgemaakte voorwerp jouw favoriet wordt en je het krachtigst bijstaat in je werk of je processen.

Tijdens een privé retraite is het ook mogelijk om één of meerdere krachtvoorwerpen te maken. Wij begeleiden je zowel in de praktische kant van het creatieproces als in het leiden van de energie waarmee jij jouw voorwerp gaat vullen.

Het creëren van een krachtvoorwerp gaat gepaard met een diepe reis naar binnen. De processen die bij jou op gang komen zeggen veel over de kracht die jouw speciale voorwerp zal gaan uitdragen. In deze processen kan veel zelfinzicht en nieuwe visie worden verworven. Uiteraard word je hierin met veel aandacht door ons begeleid.

Na afloop wordt jouw persoonlijke krachtvoorwerp ingewijd in een mooi ritueel.

Afhankelijk van het voorwerp dat je wil maken, zijn we 1 of 2 dagdelen bezig. Dit hoeft niet aaneengesloten te zijn.
De kosten per dagdeel bedragen €50, inclusief materialen. Wij hebben een voorraad stokken, afkomstig van snoeihout of gevonden tijdens een wandeling, maar het is natuurlijk ook heel mooi om je eigen stok mee te nemen van thuis of een hier gevonden stok te gebruiken.

Onderstaande krachtvoorwerpen kunnen bij ons worden gemaakt:

Krachtstok

Een krachtstok is een veel gebruikt voorwerp in het sjamanisme en druïdisme. Er zijn krachtstokken in vele soorten en maten. Allemaal met hun eigen specifieke kracht. Hieronder vind je een paar voorbeelden.

Praatstok, wordt gebruikt in bijeenkomsten om ervoor te zorgen dat er respectvol gecommuniceerd wordt, iedereen mag uitpraten en niemand voor zijn beurt praat. Hij zorgt voor harmonie in groepen.

Soulcatcher, wordt gebruikt in de sjamanistische healingtechniek soulretrieval. Deze stok kan helpen om het verloren zieldeel in op te slaan terwijl de sjamaan vanuit de spiritwereld terugreist om het zieldeel aan de patiënt terug te geven.

Spirit Caller, wordt gebruikt om de connectie met de spiritwereld te versterken en spirits aan te roepen.

Toverstaf, voor het magische werk.

Healing staf, wordt gebruikt om over en rond het lichaam te bewegen en helende energie te sturen naar waar het nodig is. Deze staf bevestigt en versterkt de kwaliteiten van de healer.

Wandelstaf, is een voorwerp die alleen voor zijn eigenaar werkt. Er ligt persoonlijke kracht in die je op de been houdt wanneer het pad moeilijk wordt. Zowel in de alledaagse werkelijkheid als in de spirituele.

Drumstok, is bepalend voor het geluid van je drum en geeft zijn eigen kwaliteiten mee aan de trilling van de drum. De drumstok is van grote invloed op de band die je hebt met jouw drum.

Ratel

Een ratel is een zeer belangrijk instrument in het sjamanisme. Ze wordt gebruikt in allerlei ceremonies van vieringen tot healings. Het geluid van de ratel brengt net als de drum thèta-golven in de hersenen op gang waardoor je als vanzelf naar de rand van je bewustzijn wordt geleid. Je komt in een diepe meditatieve staat die het je gemakkelijker maakt om reizen te maken in andere werkelijkheden en visioenen te ontvangen.

De kracht van de ratel wordt deels bepaald door de materialen die gebruikt worden. De houtsoort, de huid of de kalebas, het rammelmateriaal en de versieringen. Hiermee kun je sturen of een ratel geschikt zal zijn voor ingetogen healingwerk of juist voor bijvoorbeeld uitbundige vuurceremonies. Vervolgens is het aan de gebruiker om de ratel te bevestigen in haar kracht door haar steeds voor hetzelfde soort werk te gebruiken.

Dromenvanger

Een dromenvanger die op de juiste manier is geknoopt beschermt je tegen kwade dromen en laat goede dromen door. De dromenvanger is alleen volledig werkzaam wanneer deze boven het bed wordt gehangen. In de slaapkamer voor het raam of de deur zou ze haar werk ook nog redelijk kunnen doen. Ergens anders in huis heeft de dromenvanger voor je dromen geen zin.

De maker kan tijdens het knopen gebeden in de dromenvanger weven. In samenspel met de kracht van toegevoegde stenen en veren krijgt de dromenvanger hierdoor een heel eigen kracht.

Windgong

Een windgong hangt buiten in de wind en verspreidt door beweging en geluid de gebeden en kwaliteiten die er tijdens het maken in geweven zijn. Je kunt ze bijvoorbeeld maken voor algehele harmonie, vrede, een vruchtbare moestuin, bescherming van je huis of terrein of een rijke bloementuin die gezondheid biedt aan vele insecten.

Lichtvanger

Een lichtvanger hang je bij een raam waar ze veel licht kan vinden. Ze verspreidt zonlicht, maanlicht en spiritueel licht in je huis. Door de materiaalkeuze filter je het licht in een specifiek kwaliteit. Door bijvoorbeeld veel rozenkwartsen te gebruiken creëer je zachte atmosfeer waarin iedereen zich welkom en geliefd zal voelen.

Amulet

Een amulet is een klein krachtvoorwerp dat je aan een ketting om je hals of arm bij je draagt. Het kan kracht bieden op verschillende niveaus. Er zijn bijvoorbeeld amuletten voor bescherming op diverse vlakken, ter bevordering van zelfliefde, levensvreugde of versterking van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Mala

Een mala is een Tibetaanse gebedsketting die wordt gebruikt tijdens het zingen of reciteren van gebeden en mantra’s. Door tijdens het reciteren de kralen door je vingers te laten glijden houd je bij hoe vaak je het gebed of de mantra hebt herhaald. Een op de juiste wijze gemaakte mala heeft haar eigen specifieke kracht die ze toevoegt aan jouw gebeden door de aanraking van jouw vingers.

Tegenwoordig zie je de mala vaak als een mode accessoire in een boho / Ibiza stijl. Deze mala’s zijn vaak voor een klein prijsje te krijgen, maar hebben weinig te maken met het krachtvoorwerp Mala.

Een ratel van kalebas met een stok van hazelaar
Handgemaakte dromenvanger
Ratels liggen klaar voor de 4 elementenceremonie
Ratel van kalebas met een stok van eik
Een mala met handgemaakte klei kralen