Over Ons

Even voorstellen...

Geheel naar het karakter van de Aardmoeder is iedereen welkom bij Maison de Tortue, of je nu simpelweg tot rust wil komen in de natuur, heling zoekt, of verbinding met de spirits, voor iedereen is er wel een plekje bij Maison de Tortue.

De plek voor Maison de Tortue is zorgvuldig gekozen door ons in samenwerking met de spirits. De energie is fantastisch zuiver, ook al heeft het terrein aandacht nodig, nadat het lange tijd ruw behandeld en verwaarloosd is. Wij besteden heel veel tijd en aandacht aan de energetische heling van het terrein. En we voelen de kracht die de Aarde via dit terrein teruggeeft. Vele bomen in dit bos zijn healers en schenken gul hun gaven. Soms door hun kracht te delen, soms door je mee te slepen in hun eindeloze wijsheid en soms door heel gewoon hun vruchten met je te delen.

Dieren zijn ook volop aanwezig op Maison de Tortue. Het bos wemelt van leven, waaronder vossen, herten, dassen en zwijnen. Met een beetje geluk kom je ze in de vroege ochtend tegen tijdens een stille wandeling. Het hele jaar door zie je overdag de rode wouw en de buizerd boven de velden cirkelen en in de nacht hoor je de uilen jagen. Kortom, het is ook een geweldige plek om te verbinden met onze diergidsen.

Ochtendzonnestralen door de boom vormen een hart van welkom

Verder zijn er de dieren die met ons mensen samenleven.

Faramir, de grote bruine cyperse kat. Hij is heel sociaal en vereert iedereen met bezoekjes in ruil voor aaitjes en als het aan hem ligt, wat lekkers. Maar, pas op, want als je niet respectvol genoeg bent geweest en te overweldigend hebt geaaid dan kunnen zijn klauwen flink uithalen. Faramir heeft echter een groot hart en hij deelt zijn krachten graag tijdens behandelingen en ceremonies.

Jondalar, de grote rode kat, hij zoekt ook wel contact met de mensen, maar hij is terughoudender. Hij laat zich niet gauw aaien, maar maakt liever een kletspraatje op enige afstand. Jondalar is een echte healer en is vaak aanwezig bij de behandelingen. Soms op afstand en soms er middenin zodat de volle kracht van zijn ontspannen energie duidelijk voelbaar is.

Mimi, de kleine grijze cyper is ooit op dit terrein geboren en verwant aan de boerderijkatjes. Ze was de beste vriend en compagnon van een oude man in de laatste jaren van zijn leven tot ze na zijn verscheiden aan haar lot over gelaten werd. Het duurde niet lang voor ze haar weg terug wist te vinden naar haar geboorteplek, waar ze warm werd verwelkomd. Mimi is een echte koningin en staat graag in het middelpunt van de belangstelling. Ze kiest er ook voor om meestal aanwezig te zijn bij de ceremonies, sjamanistische reizen en meditatietochten door het bos.

De kleinere boerderijkatjes, Boromir, Eowyn, Ayla, Osha en Legolas, wonen hier al langer dan wij. Ze zijn hier geboren en getogen en doen hun werk door ervoor te zorgen dat de muizenpopulatie op het terrein niet te groot wordt. In de afgelopen jaren hebben zich nog twee grote kerels bij dit groepje gevoegd, Gandalf en Fergus. De meesten zijn verlegen en laten zich alleen van een afstandje zien, maar soms is er één die het waagt om contact te zoeken.

Dan zijn er nog de honden. Chief, onze vrolijke spring in 't veld, hij vindt iedereen aardig en lief en leuk. Hij is soms een beetje te enthousiast en springt dan vol tegen je op, maar dat mag de pret niet drukken want hij doet geen vlieg kwaad. Chief is heel gevoelig en heeft altijd knuffels voor degenen die dat het meest nodig hebben. Nuala, de benjamin van het stel, is een lief, verlegen meisje dat wat tijd nodig heeft om aan nieuwe mensen te wennen. Het is altijd een eer wanneer je door Nuala wordt uitverkozen voor een knuffel of een spel. Het liefst speelt ze de hele dag wilde spelletjes met Chief en de katten, die haar maar zelden iets weigeren.

En last but not least zijn wij er, de beheerders van Maison de Tortue.

Sanne, partner van Marcel, heeft jarenlang in de zorg gewerkt terwijl ze diverse opleidingen volgde op het spirituele vlak. Ze is o.a. opgeleid tot lichtwerker, ademwerktherapeut, sjamanistisch practitioner, klankhealer en edelsteentherapeut. Daarnaast wordt zij al sinds haar kindertijd opgeleid door de spirits. Zij hebben haar, tijdens dromen, trancereizen en astrale reizen, meegenomen op fantastische spirituele avonturen die haar naar de meest exotische en diepst verborgen krochten van de Aarde hebben geleid. Sanne heeft een gemakkelijk en diep contact met de spirits en Moeder Aarde en haar werk is altijd doordrongen van hun samenwerking. Het is altijd haar droom geweest om een plek te mogen bieden waar mensen zich weer kunnen verbinden met hun diepste innerlijk, Moeder Aarde en de spirits. Sanne houdt zich het meest bezig met het spirituele en energetische werk op het terrein. Zij begeleidt samen met Marcel de retraites. Daarnaast is het mogelijk om bij Sanne een consult te boeken.

Marcel, partner van Sanne, heeft jarenlang in de ICT gewerkt en is pas later het spirituele wereldje in gerold. Het was zijn droom om in het buitengebied te wonen in harmonie met de natuur en mensen een plek te bieden om tot rust te komen. Marcel houdt zich wat meer bezig met de praktische zaken, zoals het bosonderhoud en de diverse projecten op het terrein. Daarnaast begeleidt hij samen met Sanne de retraites. Marcel is opgeleid tot sjamanistisch practitioner, klankhealer en ademwerktherapeut. Ook bij hem is het mogelijk een consult te boeken.