Bereikbaarheid

Hoe wil je naar Maison de Tortue toe komen?

Met de auto
Kom je met de auto, dan kun je het beste Leucamp in rijden tot het kerkplein en vanaf daar de bordjes La Caze / Cap del Prat volgen. Je komt eerst langs Cap del Prat (huisnummers 2 en 4). Vervolgens doorrijden tot een wit hek met huisnummer 1 aan het einde van de weg met een rotonde. Hierna gaat de weg over in een bospad.
Bij het instellen van 1 La Caze in Google Maps word je geleid via een klein pad, dat niet toegankelijk is met de auto.
Mocht je de weg niet kunnen vinden, bel ons, dan helpen we je hier te komen.

Vanaf Utrecht is het ongeveer 12 uur rijden via de tolwegen. Wij adviseren je niet via Clermont-Ferrand, maar via Limoges (A20) te rijden. Die weg is veel rustiger en is tolvrij, terwijl het nagenoeg niets in tijd scheelt,
Als je ervoor hebt gekozen om in twee dagen te rijden, dan zou je ook ervoor kunnen kiezen om de tolwegen (en Parijs) te vermijden.

 

Met de bus of de trein
Ga je met het openbaar vervoer, reis dan naar het bus- en treinstation van Aurillac. Daar komen we je ophalen.
De reis zal meestal een overstap in Parijs betekenen. Vanaf Parijs naar Clermont-Ferrand en vanaf daar met de regionale trein naar Aurillac. Andere opties kunnen zijn via Limoges of via Lyon.

 

Met het vliegtuig
Er is een rechtstreekse vlucht van Schiphol naar Toulouse. Deze vlucht gaat 3x per dag. Het is ongeveer 2 uur vliegen.
Bij de late vlucht adviseren we je een hotel bij het vliegveld te boeken.
Van en naar Toulouse kunnen we je ophalen en weer brengen. Het is echter ruim 3 uur enkele reis vanaf Maison de Tortue. Daarom vragen we hiervoor een vergoeding van €200. Of als het alleen om halen of brengen gaat €100.
Deze vergoeding geldt per halen en/of brengen tot een maximum van 3 personen. Zijn jullie met 2 of 3, dan kunnen jullie de vergoeding delen!

 

Met de fiets of te voet
Als je op pelgrimstocht bent of gewoon een lange fietstocht of wandeltrektocht maakt, dan ben je van harte welkom om langs te komen bij Maison de Tortue. Je kan hier weer helemaal opladen voor het vervolg van je tocht, tijdens een op jou afgestemde privé retraite.
Zowel de GR65, van Genève via Le Puy-en-Velay naar Saint-Jean-Pied-de-Port, als de GR465, van Murat naar Conques, komen in de buurt langs. Het is altijd mogelijk om van je route opgehaald en na de retraite weer terug gebracht te worden.

De wit-rode markering van een GR